Hoe maak je een gezichtsmasker uit Matcha?

 je kunt een gezichtsmasker maken van matcha. Matcha is rijk aan antioxidanten die de huid kunnen beschermen tegen schadelijke stoffen en de tekenen van veroudering kunnen verminderen. Hier is een eenvoudig recept voor een matcha gezichtsmasker:

Ingrediënten:

 • 1 theelepel matcha poeder
 • 1 theelepel rauwe honing
 • 1 theelepel aloë vera gel
 • 1-2 druppels essentiële olie (optioneel)

Bereiding:

 1. Meng alle ingrediënten samen in een kom totdat je een gladde pasta hebt.
 2. Breng het masker gelijkmatig aan op je gezicht en laat het 10-15 minuten intrekken.
 3. Spoel het masker af met warm water en dep je gezicht droog met een handdoek.

Matcha bevat antioxidanten die de huid kunnen beschermen tegen schadelijke stoffen en de tekenen van veroudering kunnen verminderen. Honing en aloë vera zijn natuurlijke ingrediënten die de huid kunnen hydrateren en verzachten. Voeg optioneel essentiële olie toe om extra geur en voordelen toe te voegen, zoals lavendelolie voor ontspanning of tea tree olie voor acne-bestrijding.

Belangrijk: Test het masker eerst op een klein deel van je huid om te zien of je geen allergische reactie krijgt. Vermijd het gebruik van het masker als je allergisch bent voor een van de ingrediënten.


Warom is matcha goed voor je huid?

Matcha bevat verschillende stoffen die goed zijn voor je huid, waaronder antioxidanten, cafeïne, en EGCG (epigallocatechinegallaat). Hier zijn enkele redenen waarom matcha goed kan zijn voor je huid:

 • Ontstekingsremmend: De EGCG in matcha heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de huid, zoals bij acne of rosacea.
 • Verbetert de bloedcirculatie: De cafeïne in matcha kan de bloedcirculatie verbeteren, waardoor de huid er helderder en gezonder uit kan zien.
 • Hydraterend: Matcha kan de huid hydrateren en verzachten, vooral wanneer het wordt gecombineerd met hydraterende ingrediënten zoals honing en yoghurt.
 • Verbetert de teint: Matcha kan helpen bij het verbeteren van de huidteint en het verminderen van donkere kringen onder de ogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de voordelen van matcha afhankelijk zijn van de individuele persoon en de hoeveelheid en frequentie van consumptie of toepassing op de huid. Het gebruik van een matcha gezichtsmasker of het drinken van matcha-thee kan een goede aanvulling zijn op een gezonde huidverzorgingsroutine, maar raadpleeg altijd een dermatoloog als je vragen of zorgen hebt over je huid.