Is matcha goed voor je houd?

Matcha komt oorspronkelijk uit Japan en groeit in de Uji streek. Er wordt groene thee van gemaakt en is razend populair doordat het rijk is aan voedingsstoffen die enorm gezond zijn. Het kent dan ook veel voordelen.

De voordelen van matcha

Matcha brengt een heleboel voordelen met zich mee.Zo zorg je voor een sterker immuunsysteem, voel je je er jonger en gezonder door en kan het zorgen voor een energieboost. Ook kan het gebruikt worden als je bezig bent met afvallen.

Een verbeterd immuunsysteem

De eerste voordeel dat matcha met zich meebrengt is dat je er een verbeterd immuunsysteem door krijgt. Dit komt simpelweg door de ingrediënten die het bevat. Denk bijvoorbeeld aan vitamines zoals A en C maar ook eiwitten, ijzer, kalium en calcium.

Een gezond en jong gevoel

Door het gebruik van matcha zal het cholesterolgehalte omlaag gaan. Dit komt doordat de vele aanwezige antioxidanten het verouderingsproces van ons lichaam vertraagt. Verder zorgt het er ook voor dat de kans op hart-en vaatziekten minder wordt.

Een hulpmiddel tijdens de strijd tegen de kilo’s

Als je je best aan het doen bent om wat kilo’s kwijt te raken kan matcha een goed hulpmiddel zijn. Bloedsuikerspiegel kan beter in balans blijven waardoor calorieën sneller kunnen worden verbrandt.

Je creëert een energieboost

Een deel van matcha bestaat uit cafeïne. Dat betekent dat je bij gebruik van dit product een tijdelijke energieboost kunt krijgen. Het is een gezond alternatief voor een kop koffie of de suikerrijke energiedrankjes dat in de supermarkt te vinden is.

De nadelen van matcha

Veel nadelen kent matcha niet. Je kunt er misselijk door worden wanneer het gebruikt wordt op een nuchtere maag. Verder is de prijs wat aan de hoge kant.

Relatief duur

Ondanks dat matcha een fantastisch product is en helpt bij je gezondheid moeten we wel zeggen dat het relatief duur is. Gemiddeld betaal je per gram, één euro.